tisdag 21 augusti 2012

Reklamträning

Inte tid att träna?

Alla har vi olika anledningar till träning. Oavsett om vi har småbarn, skador eller bara en latmask rotad i ryggraden har vi alltid tid att träna 5, 10 eller 15 minuter.

Vi kan till och med använda reklampauserna för att tona till oss lite. När du ser på tv är det en form av avkoppling, men reklamen är oftast ett stort irritationsmoment. Reklampauser är ca 3-5 minuter långa. Använd en av reklampauserna till att trimma bålen. En stark bål förebygger rygg och höftskador.

Kötta plankan:

Plankan är kungen av bålövningar. Övningen ger otroligt mycket träning och stärker strukturen i bålen på väldigt kort tid. Börja och se om du kan hålla en rak planka 3 x 30 sekunder. När du inte känner av något på 30 sekunder ökar du till 3 x 45 sekunder eller 1 x 3 minuter.
Plankan

Dolph gör plankan på pilatesboll
Efter de 3 minuterna har du fått en ordentlig magträning medans du ändå "bara" tittade på tv. Konceptet är enkelt: hitta en reklampaus, lägg dig på golvet, gör övningen uppdelad eller hela reklampausen igenom. När plankan känns tråkig kan du variera den med lite svårare tillvägagångssätt. Du kan inkludera sidoplanka eller planka med pilatesboll. Då kan du köra upplägg som 1 min vänster planka, 1 min vanlig planka (alternativ pilatesbollsplanka) och 1 min höger planka.
En annan variant är att du kör vanlig planka på pilatesboll med rullningar, d.v.s. att du låter underarmarna rulla i vänster och höger rotationer. Du kan även bara hålla plankan på pilatesbollen i olika tidsintervaller.
sidoplanka


Det här är en perfekt minisession som alla kan göra. Det handlar bara om motivation. Om du har en superstressig vardag och längtar tillbaka till träningen, låt den här övningen bli språngbrädan till din comeback eller din träningsdebut. Oavsett vilken träningsaktivitet du vill syssla med, behöver du god bålstyrka. Gör den här övningen en gång om dagen och ge bålen en turboinjektion som den annars hade varit utan. Du kan mer än vad du tror. Vänta inte, gör plankan oavsett tidsintervall i nästa reklampaus, det finns inga ursäkter!

 Sätt ett mål - var konstant - ge aldrig upp!
/Wennberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar